Zonnige Zeilvakanties
oceanis43.jpg

Zeilboot huren Griekenland vanuit Athene

Zeilgebied Athene, dat is goddelijk zeilen

Er zijn weinig zeilgebieden te vinden die zo compleet zijn als het gebied rondom Athene. Met een vertrekhaven in Athene stad heb je natuurlijk al een niet te overtreffen spectaculaire start. Welke kant je ook uit vaart, je zult je verwonderen over, verbazen om, verwennen met en genieten van alles wat het zeilgebied Athene te bieden heeft. Kunst, cultuur, historie en ideale zeilomstandigheden vinden elkaar in dit zeilgebied. En dat alles onder de heerlijke Mediterrane zon. Je krijgt het er standaard bij wanneer je een zeilboot huurt in Griekenland.


Zeilboot huren Griekenland

Een zeilboot huren (bareboat) in Athene via Zeilnet is eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar. Lees meer over onze werkwijze, tarieven en onze hoge kwaliteitsstandaard op de speciale informatiepagina zeilboot huren.

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie

Typisch in Athene gebied:

  • Zeilen tussen eilanden en vasteland
  • Schilderachtige vissershavens
  • Rijke antieke cultuur
  • Dolfijnen
  • Beschut zeilgebied met mooie zeilafstanden
  • Uitstekend gebied voor gezinnen met kinderen
  • Aanleggen aan de kade
  • Geen havenkosten
  • Wind: 2- 5 Bf
  • dag afstanden: 15– 25 Nm

Het zeilgebied

Het aardige van dit zeilgebied is dat het verschillende kanten van Griekenland laat zien. Aan de ene kant vind je Hydra, Spetses, Poros en Aegina, de fotomodellen onder de Griekse eilanden. Meer aan en ontdek de talloze beeldschone stadjes en gezellige boulevards met vele terrasjes. De witte huisjes met de blauwe vensters en de typische Griekse windmolentjes karakteriseren het landschap. De eilandbewoners zijn gastvrij en ontvangen toeristen met veel egards.

Op de Peloponnesus, kom je kleine traditioneel gebleven vissersdorpjes tegen. Het levensritme is hier heerlijk loom en kalm alsof de tijd heeft stilgestaan. Beroemd nabij Epidavros is het immense Amfitheater uit de Griekse oudheid.

Zowel windomstandigheden als afwisseling tussen eilanden en vasteland maken dit het aantrekkelijkste zeilgebied van Griekenland. Alles is dus aanwezig voor een fantastische zeilvakantie. Je hoeft alleen nog maar een zeilboot te huren!


Het weer in de Saronische en Argolische Golf

Overheersende winden zijn gewoonlijk thermisch dat wil zeggen dat zij veelal veroorzaakt worden door temperatuurverschillen tussen land en zee in relatie tot dag en nacht. In de loop van de ochtend steekt de wind op uit variabele richtingen en zet door tot windkracht 3 tot 5 en soms 6. Tegen de avond zakt deze wind weer in en kenmerken de havens zich door bladstilte. Windstille dagen komen ook voor. In juli en augustus is het “Meltemi”-tijd en kan er een stevige noorden wind waaien. Soms liggen we daarom een dagje verwaaid en dat geeft natuurlijk gelegenheid tot bijvoorbeeld uitstapjes het binnenland in.

Vertrekhaven Alimos -Kalamaki Marina, Athene

Marina Alimos-Kalamaki is één van de grootste jachthavens nabij Athene en vertrek- en eindpunt van deze reis. De haven is goed bereikbaar vanaf het vliegveld met een taxi of lijnbus. In de nabijheid vind je een aantal bars en restaurantjes, waar je goed kunt eten. Het centrum van Athene en de Acropolis liggen op ongeveer een half uur rijden met de auto.

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeilboten.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op.