Zonnige Zeilvakanties
levkas-flottielje1.jpg

Zeilboot huren Griekenland vanuit Levkas

Bareboat zeilen vanaf het meest natuurrijke eiland van Griekenland


In de smaragdgroene Ionische zee liggen prachtige eilanden. De één is groots en bewoond maar er zijn ook eilanden met slechts wat schamele begroeiing. Qua natuurschoon steekt er één eiland met kop en schouders bovenuit: Levkas. Landinwaarts is Levkas ongerept en groen en langs de kust vind je geweldige steile rotspartijen. De omringende zee leent zich prima voor snorkelen. Het aangename Griekse klimaat met veel zon en ideale zeilomstandigheden maken dit gebied populair bij zeilliefhebbers!

Natuurlijk kunnen we je foto’s laten zien en verhalen laten lezen van enthousiaste ervaringsdeskundigen maar om echt te bevatten hoe geweldig Levkas is moet je zelf de zeilen hijsen. Huur een zeilboot via Zeilnet en ga overstag voor dit magnifieke zeilgebied.

Zeilboot huren in Levkas is ideaal voor gezinnen met kinderen

Levkas is voor gezinnen met kinderen een ideale zeilvakantie bestemming. Er is op het eiland, naast diverse watersporten, veel te doen en te ontdekken. Ieder jaar weer komen tientallen gezinnen met kinderen genieten van alles wat Levkas te bieden heeft.

Typisch in Levkas gebied:

  • Schilderachtige baaien
  • Ideaal gebied voor kinderen
  • Overzichtelijke zeilafstanden
  • Rijk eilandengebied
  • Kleine strandjes met helder zwemwater
  • Ruime keuze aan ankerbaaitjes
  • Geen havenkosten
  • Wind: 2- 5 Bf
  • dagafstanden: 5– 20 Nm

Vraag nu een offerte aan of lees verder voor meer informatie over zeilen vanuit Levkas

Zeilboot huren Griekenland

Een zeilboot huren (bareboat) in Levkas via Zeilnet is eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar. Lees meer over onze werkwijze, tarieven en onze hoge kwaliteitsstandaard op de speciale informatiepagina zeilboot huren.


Zeilgebied Levkas

De vele eilanden en het vasteland bieden een goede beschutting waardoor er minder heftige golfslag is. Dit maakt het zeilen comfortabeler. Een ander voordeel van dit zeilgebied is dat je niet veel verder dan 10 tot 15 mijl hoeft te zeilen naar je volgende ankerplaats of haventje.
Waar je ook naar toe zeilt, je zult je verwonderen over de aantrekkingskracht van de omgeving en de gastvrijheid van de Grieken. Bezoek kleine gezellige dorpjes met pittoreske havens en natuurlijk taveernes waar je jezelf tegoed kunt doen aan heerlijke Griekse gerechten.

Vertrekhaven Levkas Stad

Levkas stad ligt op ca 20 taximinuten van het vliegveld Preveza. De marina is goed toegerust met restaurants, koffiebars en een supermarkt voor proviandering. Je wandelt vanuit de marina zo het stadje binnen. Het is er levendig met winkeltjes, terrassen, taverna’s en souvenirshops. Een prachtige stad om je zeilvakantie te starten.

Het weer in Levkas

Het zomerklimaat in Levkas is net als de rest van Griekenland bijzonder stabiel. Een garantie voor een zonnige zeilvakantie. Ook ’s nachts zijn de temperaturen aangenaam.
Qua wind is Levkas het rustigste zeilgebied van Griekenland. In de loop van de ochtend steekt de wind op en kan door zetten tot windkracht 4 à 5. Daarentegen is het ’s nachts meestal bladstil. In juli en augustus is het “Meltemi”-tijd en kan er een stevige noorden wind waaien. Verwaaide dagen met ongeschikte zeilwind of juist windstille dagen geven natuurlijk gelegenheid tot bijvoorbeeld uitstapjes het binnenland in.

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeiljachten.

Vraag nu een offerte aan of neem voor meer informatie over zeilen vanuit Levkas contact met ons op